Vidám, játékos délelőtt a reményikes diákokkal

Az utolsó iskolai héten, a vakáció küszöbén sem feledkeztek meg a Reményik Sándor Általános Iskola diákjai időseinkről. A 2.a osztály érkezett a Túróczy Zoltán Szeretetotthonba: a gyerekek meglepetésműsorral készültek.

A műsor előtt Torma-Hasza Mónika iskolalelkész tartott zenés áhítatot a jelenlévőknek. Együtt énekelt, imádkozott idős, és fiatal.

Ahogy a lelkésznő fogalmazott a Szentlélek munkája, hogy az evangélikus bibliaolvasó Útmutató aznapi igéihez pont ő írta az áhítatot, ezt az írást osztotta meg a jelenlévőkkel. Áhítatában kiemelte: a nehéz helyzetben az egyedüli erőforrás a Szentlélek általi bizonyosság, hogy Isten Jézus Krisztus által mindenütt jelen van, közel van hozzánk, minden helyzetben ott van és segít. Tenyerén hordoz mindannyiunkat.

A közös lelki alkalom után mesével, zenével, tánccal kedveskedtek a szépkorúaknak a gyerekek. Tinicsné Berta Brigitta tanító néni pedig Grecsó Krisztián novelláskötetéből olvasott fel lakóinknak, sőt a kötetet oda is ajándékozta, hogy időseink olvasgathassák a szívet melengető, és olykor szívbe markoló történeteket.

Egy rövid tízórai következett, majd kezdődhetett a szórakozás. Különböző társasjátékokat, ügyességi játékokat játszottak együtt az idősek és a diákok. Nevetéstől volt hangos a Túróczy Zoltán Szeretetotthon épülete. Főleg a lepedőfoci tartogatott nagy izgalmakat. Lakóink gyermeki örömmel vettek részt a játékokban. S bár sajnos sokaknak vannak korukból fakadóan mozgásszervi fájdalmaik, ezen a délelőttön ezek háttérbe szorultak, igaz lehetséges, hogy másnapra némi izomlázzal ébredtek, de csakis a nevetőizmokat sikerült túlterhelni.

A közös program végül az idősek ajándékával zárult: néhány szép, szívhez szóló verset olvastak fel. Mielőtt a gyerekek visszatértek az iskolába, megnézhették a szépkorúak szobáit, bepillanthattak a ránk bízottak személyes életterébe. 

e-KURATÓRIUM