Tetőcsere Ágfalván

Javában zajlik a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ ágfalvi telephelyén a pszichiátriai betegek otthona B épületének részleges felújítása.

– Az ágfalvi ellátottak mintegy fele él ebben a nagy, kétszintes épületben. A tetőszerkezet héjazata elavult, már időszerű volt, hogy kicseréljük – mondta Szabó Miklós intézményvezető.

 A központ a beruházásra a forrást a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatásával biztosítja.  A héjazatcsere mellett a tetőtéri nyílászárók cseréje is megtörténik; a tető hőszigetelést kap.

– A munkálatok a nyári időszakban tartanak majd. Jó ütemben halad a vállalkozó, elégedettséggel tölt el, hogy a lakók biztonságát maximálisan figyelembe véve zajlik a felújítás. A szakemberek körbekerítették a kivitelezéshez az épületszárnyat, folyamatosak az egyeztetések, hogy a ránk bízottaknak a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk – folytatta Szabó Miklós.

– Csupán az ablakcserék idején kell majd ideiglenesen átköltöztetnünk a tetőtérben lakókat más szobákba, de ezt remélhetőleg megértik, hiszen ők is örülnek annak, hogy szépül a környezetük. A három ütemben zajló felújítás során az ellátás zavartalan – hangsúlyozta a vezető.

Az intézmény a MEE támogatása mellett további hat millió forint önerőt különített el, hogy a kivitelezés közben esetlegesen felmerülő javításokat elvégezhessék.

Kapcsolódó galéria

e-KURATÓRIUM