Tessék választani! Kisbolt a Johanneumban

„Szép jó napot! Mit adhatok?" - így köszönt Kutfej Krisztina kolléganőnk, ez esetben "boótvezető" a hozzá betérő vásárlóknak a Johanneum ebédlőjében berendezett kisboltban. Segítői is akadtak: a polcszervizes Háklár Szidónia és a szállító Kiss Mirjam személyében. Persze a többi munkatárs is segített abban, hogy a fogyatékkal élő lakók közül minél többen eljussanak a kisboltba és tudjanak vásárolni: csokit, chipszet, különböző finomságokat és szépségápolási termékeket. 


Az ötletet egy tanulmányút adta, amelyet az intézmény vezetői tettek Nyíregyházán, a szintén evangélikus fenntartású Oltalom Szeretetszolgálatnál, ahol jó gyakorlatként működik, hogy a fogyatékkal élő lakóknak - bizonyos időközönként - helyben rendeznek be egy kisboltot, hogy azok is vásárolhassanak, akiket nincs lehetőség kivinni az intézmény területéről, így mindenki megkaphatja a shoppingolás élményét. 


Valóban élmény volt ez, hiszen a kedves vásárlók nem csupán kérhettek, amit szemük-szájuk megkívánt, de még fizethettek is, játékpénzzel. Nemcsak a fogyatékkal élőknek volt ez kedves program, hanem a munkatársaknak is - látva a lakók lelkesedését, örömét, mosolyát. A képek magukért beszélnek. 

e-KURATÓRIUM