Látogatás a Haladás Sportkomplexumban

Magyarország egyik legmodernebb és legegyedülállóbb sportlétesítményét, a Haladás Sportkomplexumot tekinthették meg a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ idős lakói október 13-án.
A bejáratnál Gál Sándor a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nagy szeretettel fogadta lakóinkat. A komplexumtúra első állomásaként igazgató úr kalauzolásával időseink a modern, európai szintű sportstadiont csodálhatták meg, amelyet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) IV. kategóriájú labdarúgó stadionként tart számon. Itt nagy meglepetés várta kedves lakóinkat: a stadion gyepén személyesen találkozhattak Németh Szabolccsal, a Szombathelyi Haladás vezető edzőjével és két kitűnő labdarúgónkkal: Németh Milán csapatkapitánnyal, és Guzmics Richárd magyar válogatott labdarúgóval, aki többek között részt vett a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon is, ahol a magyar válogatott mind a négy mérkőzésén pályára lépett.
A vidám hangulatú beszélgetés és közös fotó után a hazai csapat öltözőjét, majd a Szombathelyi Haladás Vasutas Sportegyesület szakosztályainak otthont adó multifunkcionális sportcsarnokot tekinthették meg időseink. A sportszakmai vezetés mellett az érdeklődők igazgató úrtól megtudhatták azt is, hogy a modern sportkomplexum nemcsak számtalan rendezvény megtartására ad kiváló lehetőséget (céges rendezvények, családi napok, esküvők, szalagavatók…), hanem csaknem ezer szombathelyi fiatal, kisiskolás és gyermek jár ide rendszeresen naponta sportolni.
A súlyemelő teremben azonban egy újabb nagyszerű meglepetés várta a kedves látogatókat: Márkus Erzsébettel, olimpiai ezüstérmes magyar súlyemelő bajnokunkkal találkozhattak, aki a 2000. évi nyári olimpiai játékokon Sydney-ben megszerezte a magyar női súlyemelés első összetett ezüstérmét. Erzsébet lakóinknak elmondta jelenleg a Haladásban sportvezetőként, edzőként dolgozik, és sokat foglalkozik a fiatalokkal. A sportlétesítmény megtekintésének zárásaként lakóink megnézhették a Haladás VSE Futsal csapatának edzését (a csapat a 2020/2021-es Férfi Futsal NBI. bajnoka), a Fedett Tribün VIP-szektorát is, ahonnan pompás rálátás nyílik a mérkőzésekre.
A búcsúzás derűs perceiben igazgató úr nagy örömét fejezte ki lakóink látogatását illetően, s egyúttal szeretettel invitálta vissza időseinket a listavezető, veretlen, legkevesebb gólt kapó és az NBI. felé tartó csapat soron következő mérkőzésére, de ezúttal már nem érdeklődő látogatókként, hanem szurkolókként. Drukkoljunk együtt a csapatnak: „Hajrá Hali!”

Kapcsolódó galéria

e-KURATÓRIUM