Különleges kávéházi alkalom a Túróczyban

Honlapunk és Facebook-oldalunk látogatói mindig olvashatnak beszámolót a Túróczy Zoltán Szeretetotthon kávéházi alkalmairól, amelyeken havi rendszerességgel vesznek részt időseink.

Sokszor érkezik a forró fekete és a sütemény mellé vendég is, vagy Fábiánné Domján Mária, az otthon mentálhigiénés munkatársa készül a szépkorúaknak érdekességekkel, rövidebb előadással.

Ezúttal viszont közkívánatra időseink lepték meg egymást humoros történetekkel, versekkel, úti beszámolókkal. Az otthon nótafája, Erzsi néni pedig dalra fakadt.

Volt, aki erdélyi utazásának élményét osztotta meg a hallgatósággal, míg más valaki arról mesélt, milyen sok plusz munkát vállalt egykor azért, hogy részt vehessen álmai utazásán, és lássa a párizsi Eiffel-tornyot. A fényképalbum is előkerült. Az alkalomnak köszönhetően időseink még többet tudhattak meg egymás életéről.

Mindezek előtt igei gondolatok hangzottak el, és szintén lakóink kérésére megnéztük, ahogy Ferenc pápa gépe landol Budapesten és a szentatya kiszállva a repülőgépből üdvözli a rá várakozókat, hiszen ezen a hétvégén Magyarországon tartózkodik a katolikus egyházfő.

Újabb kellemes egy órát töltöttek együtt lakóink a kávéházban, ahol nemcsak az édes süteményt, de az előző nap a saját maguk által készített pogácsát is elfogyasztották.

 

Kapcsolódó galéria

e-KURATÓRIUM