Kerek születésnaposokat köszöntöttünk

Kerek születésnaposokat köszöntöttünk a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Johanneum intézményében.

– Ezúttal tíz lakónak kedveskedtek társaik énekekkel, versekkel. – Hosszú készülődés előzte meg az eseményt – mondta Roósz Orsolya, mentálhigiénés szakember. – Ha arról van szó, hogy a másiknak kell kedveskedni, akkor mindenki szívesen szerepel. Sokat gyakoroltunk, örömet szerettünk volna szerezni, azt hiszem sikerült – emelte ki.

Nemcsak a szereplők, de az ünnepeltek közül is többen kiöltöztek az alkalomra, az urak között volt, aki öltönyt vett fel. – Már előző nap kikészítettük együtt a szép ruhákat, így is hangsúlyoztuk, hogy különleges ez a nap, megadtuk a módját – folytatta Orsi.

Sajnos vannak ágyban fekvők az ünnepeltek között és olyan is, aki kórházban van. Itt az ünnepségen hét születésnapos tudott részt venni. Szép igés könyvjelzőket ajándékoztunk nekik, igyekeztem mindenkinek külön olyan igét választani, ami éppen most fontos üzenetet hordozhat a számára – tette hozzá munkatársunk. Természetesen azok a lakók is megkapják az ajándékot, akik nem tudtak kijönni az ünnepségre, amelyet sütizéssel, üdítőzéssel zártunk.

e-KURATÓRIUM