Hőseinkre emlékeztünk

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójához kapcsolódva a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos diákjai adtak ünnepi műsort a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ idős lakóinak.

Az iskola tanulói színvonalas összeállításukban felidézték a 175 évvel ezelőtti eseményeket. Versekkel, dalokkal, huszárok táncával emlékeztek.

Hallani lehetett, ahogy a lakók közül többen is kívülről mondták maszkjuk alatt a Nemzeti dalt a gyerekekkel. Megható volt látni, hogy számukra milyen sokat jelent a haza szeretete.

Sátory Károly, a Reményik-iskola igazgatója is köszöntötte a lakókat. Kiemelte: fontos az iskolának, hogy a diákok minél többet szolgáljanak a központ ellátottjai között. Mindig örömmel érkeznek és szeretné, ha a jövőben még szorosabb lenne a két intézmény között a már amúgy is jó kapcsolat.

A tanulókat nemcsak felkészítette, de el is kísérte és biztatta Tomcsányi Kovács Szilvia magyar nyelv- és irodalomtanár, drámapedagógus, valamint Dalos Tibor történelemtanár.

 

e-KURATÓRIUM