Diakónia napja 2021-ben

Sztehlo Gábor születésének napja az Evangélikus Egyházban a Diakónia napjának megünneplését jelenti immár hosszú ideje. Szombathelyről a hagyományoknak megfelelően egy busznyi munkatárssal és a diakóniában dolgozó önkéntessel vettünk részt az ünnepségen Menyesné Uram Zsuzsanna diakóniai lelkész vezetésével.
Pénteken, 2021.09.24-én, születésnapját egy nappal megelőzően Budapesten a Deák téri evangélikus templomban ünnepi istentisztelettel egybekötve emlékeztünk Sztehlo Gáborra, aki a vészterhes időkben ezrével mentette a megárvult gyerekeket. Ezen a napon történik minden évben a diakóniában dolgozó munkatársak és önkéntesek megünneplése, kitüntetése is.
2021-ben Nagy Péterné, a SZEDIK, a Túróczy Zoltán Szeretetotthon munkatársa, az önkéntesek közül pedig Nagy Deák József, a gyülekezet, a Férfikör tagja vehettek át elismerést. (Nagy Péterné elfoglaltsága miatt a Túróczy Otthon vezetője Horváth-Gömböcz Eszter vette át nevében a kitüntetést.)
A hazautat egy kis kitérő színesítette, Tatabányán a messze földről látható monumentális Turul szoborhoz mentünk fel, a magyarság ősi szimbólumához.
 
Hegedüs László

Kapcsolódó galéria

e-KURATÓRIUM