Célegyenesbe fordult központunk diakóniai kapacitásbővítése

A finisébe ért a 2021-ben elkezdett diakóniai kapacitásbővítés a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ székhelyén, a Johanneumban.

A beruházás első ütemében az intézmény fogyatékkal élő lakói költözhettek át egy ötven férőhelyes, közel ezer négyzetméter alapterületű új épületszárnyba. A korábban általuk használt épületrészt – az átalakítása után – a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. idős hajléktalan ellátottjai vették birtokba, már a központ új lakóiként. A beruházás most zajló, utolsó üteme hamarosan zárul: húsz férőhely létesül idősek számára. Megkezdődött a felújított épületszárny műszaki átadása.

– Az intézmény által alvállalkozóként alkalmazott Heket Kft. mint ellenőrző cég, az OTS Projekt Kft. mint kivitelező, valamint a központ szakemberei bejárták a területet. Megtörtént a műszaki tartalmak vizsgálata. A hibák listázása, kijavítása és egy nagytakarítás után elkezdődhet a kormányhivatali engedélyeztetés. Bízunk abban, hogy a folyamat június végére, július elejére lezárul – mondta a projektről Szabó Miklós, intézményvezető.

Az idősek európai színvonalú, szép kivitelezésű leendő otthonának már a bútorozása is elkezdődött.

Kapcsolódó galéria

e-KURATÓRIUM