Taizé imaóra - Idősek napja

Taizéi imaórán vehettek részt időseink.

A Taizé közösség egy ökumenikus szerzetesközösség, amelyet Roger Schütz testvér alapított a franciaországi Taizében, 1940-ben. Az alkalmon nagy szerepe van a könnyen megtanulható, dallamos énekeknek, a csendnek (elmélkedésnek), a bibliai igeszakaszok olvasásának és az imádságnak.

November 12-én egy ilyen alkalmon vehettek részt a Túróczy otthon idős lakói, akik lehetőséget kaptak a Jóistennel kapcsolatba kerülni, Őt dicsérni. Idősek napja volt nemrég, s most rendhagyó módon szerettük volna ünnepelni időseinket. Emlékeztetni őket, hogy ők is Isten csodálatos teremtényei, s a kereszteléskor szerzett, a homlokunkról letörölhetetlen jel a bizonyítéka annak, hogy a keresztség olyan ajándék, amely egész életünkben erőforrás lehet minden megkeresztelt számára. Megszülettünk. Elkezdtünk felcseperedni, egyre több mindent tapasztalni a világból. Kapcsolataink, amikben élni kezdtünk, és a tapasztalataink, amiket összeszedtünk a világban, egyre inkább arra indítottak minket, hogy elgondolkodjunk: „Ki is vagyok én? Milyen vagyok? Mi határoz meg engem a leginkább? Jézus ledönti azokat a falakat, amelyek elválasztanak az Istentől. A keresztelési emlékeztető pedig mindannyiunk számára egy felemelő megtapasztalása volt annak, hogy Isten néven szólított, szeretett és magához szorított gyermekeként élhetjük az életünket. Csak néhány csepp víz volt, ami végig csordult a homlokunkon, de Isten igéjével együtt ez a néhány csepp víz örökre megváltoztatta az életünket.

Az imaórán az igét hirdette Menczinger Tamás gyülekezeti munkatárs, a zenei szolgálatot Borsos Beatrix és Rác Fanni végezte. A délelőttöt szeretettvendégséggel zártuk.

e-KURATÓRIUM