Reményik napok időseinkkel és fogyatékos lakóinkkal

A Reményik-iskola névadójára emlékezett október 24-én. Ezen az alkalmon két évfolyam a diakóniai központtal közös programokon vehetett részt.

Immár harmadik éve, hogy az 5. osztályosok a Reményik napok keretében a Túrócz-házba érkeznek. A délelőttöt imádsággal kezdtük, megtekintettük a Pillangócirkusz című filmet, valamint egy foltmanóról szóló Értékes vagy című rövid történtet hallgattak meg a gyerekek. Mielőtt végigjárták volna az állomásokat, megnézték a lakóink által készített Kezdjetek el élni című dal videóklippjét, nagy tapsot kaptak időseink. Az egész délelőttöt átfogó érzékenyítő programok lehetőséget nyújtottak a gyerekeknek, hogy kapcsolatot alakítsanak ki az otthonban élő idősekkel, de lehetőségük volt Istenre figyelni a templomban zajló csendséta alkalmával. Kipróbálhatták milyen kerekesszékben ülni, az ügyesebbek akadálypályán mentek végig. Megtekinthették, hogy élnek lakóink, mi az itt dolgozó nővérek munkája, de közös játékra is lehetőség volt. Kipróbálhatták a lakóink körében is népszerű lepedőfocit, Scrabbel játékot, valamint quilling technikával csodaszép képek készültek.

A  8. osztályosok a napot a Ráncok c. film megnézésével indították, amely egy idős otthon falai közé és az ott élők mindennapjaiba engedett bepillantást. A látottak rövid megbeszélése után, a Johanneum otthonba látogattak el a diákok, ahol idős és fogyatékos lakóinkkal közös programokon vettek részt. A diákok  társasjátékoztak, beszélgettek, kézműves alkotásokat készítettek lakóinkkal és a fogyatékos fiatalok újonnan tanult táncát is megtekinthették. Tartalmas és mindenki számára fontos napot tudhatunk magunk mögött.

 

e-KURATÓRIUM